Warmtepompen

Warmtepompen

Het gebruik van warmtepompen als warmteleverancier in woningen en bedrijven, neemt steeds verder toe. Met name in de Scandinavische landen gebruikt men de warmtepomp al veel langer, zodat de ontwikkeling van deze duurzame energieoplossing een enorme vlucht heeft genomen. De huidige generatie warmtepompen kan dan ook gezien worden als een volwaardig alternatief voor onze CV ketels.

Door gebruik te maken van gratis warmte – die gewonnen wordt uit de lucht, de bodem of het grondwater – in combinatie met stroom, levert de warmtepomp vervolgens een goed bruikbare temperatuur. Uw stroomverbruik zal dus toenemen, terwijl u (bijna) geen gas meer nodig heeft voor de verwarming. Vandaar dat de warmtepomp regelmatig gecombineerd wordt met andere duurzame energieoplossingen, zoals zonnepanelen.

De warmtepomp is verkrijgbaar in vele soorten en maten. MIB helpt u keuzes te maken en verzorgt de volledige installatie. Indien gewenst kunt u ook een Service- & onderhoudscontract afsluiten, zodat u ook in de toekomst verzekerd blijft van een goede werking van de warmtepomp.

Cta image

Hulp of advies nodig?

Wij helpen u graag. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of een goed advies. Liever eerst nog meer informatie? Lees dan verder op de verschillende pagina’s over alle mogelijkheden die wij bieden op gebied van installatiewerk en duurzame energie.